Grundrecept sylt
Vill du lyckas med syltkoket? Här är ett grundrecept på sylt som passar alla sorters bär och frukt. Syltsockret innehåller pektin så det är lätt att få rätt konsistens på sylten. Syltreceptet passar utmärkt till sommarens skörd av hallon, blåbär och björnbär.
Ingredienser
ca 1,2 l
1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om de varit frysta)
900 g syltsocker (med pektin, 900 g motsvarar 1 l socker)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Bra att veta om att koka sylt.
Tips
Kontrollera syltens konsistens; ställ in en tallrik i frysen när du börjar koka sylten. Ta ut och lägg lite sylt på tallriken och sätt in i kylen tills sylten är kall. Är sylten för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Superfint recept! Men när man kommer in direkt på receptet (vilket man gör vid googling), missar man all viktig fakta om att undvika mögel, längre hållbarhet etc. Det hade varit bra om ni haft en länk högst upp till alla stegen om som är viktigt att tänka på innan man gör sylt :) Tack och ha det gott!
Therese
2021-08-19Hej Therese! Tack för din kommentar och vilket toppenbra tips du gav oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet med en länk till en artikel där man kan läsa mer om vad som är bra att känna till vid syltkok. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14