Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

När kycklingen stekts marineras den i gremolata; en blandning av citron, persilja, vitlök och olivolja. Under tiden tillagas bulgursalladen som fått sötma från torkade aprikoser. Till detta en krämig getoströra som blir en fin brytning till den fruktiga salladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm

Ingredienser

4 portioner

Gremolatakyckling

600 g kycklingfilé
salt
peppar
3 msk olivolja
skal av 1/2 citron
20 g bladpersilja
1 vitlöksklyfta

Bulgursallad

3 dl bulgur
2 morötter
2 rödlökar
10 torkade aprikoser
2 msk pressad citron
65 g färsk bladspenat

Getostkräm

50 g chèvre
1 1/2 dl matyoghurt

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ganska smaklöst. Dubblade mängden chèvre och hävde i chili flakes, salt och peppar i ostkrämen. Blandade överbliven gremolata med bulguren och stänkte över tabasco innan servering.

    Carola

Näringsvärde per portion

Energi2778 KJ / 664 kCal
Fett24.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

  • Chèvrecrème
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgursallad med spenat och linser
    Betyg 2.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad