Frukostbröd med havre

Betyg 4 av 5.150 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Frukostbröd med havre

Förgyll din söndag med en lång brunch och dessa fantastiska frukostbröd. Brödrutorna blir färska, mjuka och de knapriga havregrynen på toppen gör brödet supersmarrigt med smör, skinka, ost och paprika.

Frukostbröd med havre

Ingredienser

16 st
5 dl fiberberikade havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten eller mjölk
2 msk olja
50 g färsk jäst
8 dl vetemjöl

Gör så här

00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

33 st
  • 10/10 bröd, har varmluftsugn och det var inne strax under 20min. Dock kan min baktid förkortats då jag skiftade runt receptet: 5dl vanliga havregryn | 1dl mandelmjöl ist för rågkross | 7dl Havremjölk | sedan lade jag även i en 1/2 dl solrosfrön och 2msk honung. | Av tot. 8 dl vetemjöl hade jag 7dl vanligt och 1dl fullkornsvete | Torrjäst blandade jag upp med vetemjölet och hällde den blöta smeten rätt ned i assistenten. SÅ GOTT OCH SAFTIGT FRUKOST BRÖD. önska man kunde ladda upp bilder i kommentarerna så det gick att visa!!

    Michelle

  • Gott och enkelt . Man kan variera efter vad man har hemma.

    Linda

  • Gott, och lättbakat! Krossade anis, och fänkål, och blandade ned i degen! Supergott!

    Viktoria

  • När man inte planerar så bra… Mjölken hade börjat surna, rågkross blev havrekross, vetemjöl blev durumvete, jästen glömde jag och fick lösa upp och knåda i på slutet. Följde någons förslag och hade i honung. Jäste jättefint och blev faktyriktigt goda. Skam den som ger sig :-)

    Christina

  • Är ugnsvärmen anpassad till varmluft eller över- och undervärme? Jag använde varmluft och sänkte temperaturen till 205 grader. Det blir aldrig klart ...

    Lina

  • Godaste brödet och inte komplicerat att baka

    Sara

  • Gott och enkelt gjort

    Ann-christin

  • Jättegott bröd!!!!!

    Johanna

  • Vill gärna baka detta bröd, men då vill jag skålla rågkrossen först. Om jag skållar 1 dl rågkross med 1,5 dl kokande vatten, behöver jag då minska vätskan till degen med 1,5 dl vatten?

    Christina

  • Det är ett jättegott bröd! Jag tillsatte lite honung, eftersom jag tänkte att jästen blir piggare då, och jag knådade för hand i ca 3 minuter eftersom jag har läst att värmen från händerna är bra för degen. Jag gjorde dessutom fler, men mindre bitar. Resultatet blev över förväntan. Nästa gång ska jag prova att ersätta vetemjölet helt eller delvis med dinkelmjöl.

    Louise

Testa liknande recept

  • Lingonlimpa med gräddfil
    Betyg 4.1 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågkakor
    Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonbröd med citronfärskost
    Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Danskt rågbröd med öl
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tyskt fullkornsbröd
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad