Fransk potatissallad
Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad dill och persilja
1 - 1 1/2 msk kapris
Sås
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Det går bra med både vit- och rödvinsvinäger till såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod och enkel. Jag skalar aldrig potatisen utan använder delikatess eller små fina som jag halverar eller kvartar. Tar även lite mer dressing och blandar i torra franska örter. Har jag inte färskt kryddgrönt går det bra ändå. Och toppar ibland även med grön sparris eller kronärtskockshjärtan på burk för fest.
Ingrid
2024-04-02Kan man göra den en dag i förväg och servera rumskall efter en natt i kylen?
Helena
2024-03-24Hej Helena! Det går bra att göra den dagen innan men blanda i löken samma dag som den ska ätas. Lätt att löken tar överhand om den blandas i direkt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-25Ååå så gott!👍👍😃😃
Patrik
2023-09-09