Curryris med kassler och yoghurt
Denna perfekta allt-i-ett måltid med curryris och mumsig kassler är perfekt vardagsmat. Blanda ner köttet i ditt vackert gula ris och servera direkt med lite krämig yoghurt och sweet chilisås och aromatisk gräslök på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 morötter
olja
4 dl långkorigt ris
1 - 2 tsk milt currypulver
1 tsk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk salt
400 g kassler
1 burk majs (à 300 g)
1 kruka gräslök
2 dl matyoghurt
sweet chilisås
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, eller uteslut den.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett12 g
Kommentarer
Lätt att göra och alla i familjen gillar den. Perfekt och frysa in till lunchlådor. Ibland pressar jag i en klyfta vitlök med.
Lena
2022-03-20Smakade inte så mycket curry
Ingrid
2021-09-20Det är en mycket bra rätt, som är enkel att laga 👍👍👍
Björn
2021-06-27