Choklad- och nötkräm

Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Choklad- och nötkräm

Varning! Farligt god chokladkräm med rostade mixade hasselnötter. Gör bara krämen om du har karaktär nog att ha den i kylen. Njut nötkrämen till rostat bröd eller frasiga croissanter. Eller värm och ringla över en kula glass.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Choklad- och nötkräm

Ingredienser

4 dl
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk sirap
1 msk vatten
100 g rostade och mkt fint mixade hasselnötter

Gör så här

Receptet är hämtat ur boken Fransk bistro av Maria Zihammou.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Blev god, väldigt vuxen smak, har ganska exakt hälften av kolhydraterna mot köpt chokladnötkräm men 20% hasselnötter istället för 13%. Sirapen som är i går inte att minska, om man säger så. Men gott är det. Jisses.

    Julia

  • Blev väldigt tjock.

    Julia

  • Jättegott recept!

    Sara

Testa liknande recept

Nöt- och russinbräck
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Nöttoppar med apelsin
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabb tryffelfudge
Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Cassataglass
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krokanttryffel med hasselnöt
Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad