Chicken Tikka med gurksallad

Krämig Chicken Tikka med en lätt gurksallad och basmatiris är en matig och alltid lika populär middagsrätt. Grytan kan alternativt serveras med bröd, gärna indiskt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
2 msk smör
1 tsk salt
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad ingefära
1 påse tikka masala spice mix (à 40 g) eller tikka masala curry paste (1 påse spice mix motsvarar 3 msk paste)
1 1/2 dl hel, skållad sötmandel
1 dl matyoghurt (10%)
1 dl vispgrädde
Gurksallad
1 gurka
1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk torkad mynta
2 krm salt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stMen wow vad gott! Närmsta jag har kommit restaurang kvalitet. Jag mixade madeln också som tidigare nämnt!
Christina
Ska det vara skållad mandel eller ska skalet vara kvar?
Susanna
En god smak av Indien. En rätt som kommer att lagas många gånger i vårt kök. Kompisen och jag skar för små kycklingbitar (för barnen) och bestämde oss därför att mixa mandeln istället för hela såsen. Det blev ett utmärkt resultat som imponerade på våra respektive. Går troligtvis inte att misslyckas med denna rätt!
Bruno
Vansinnigt gott! I klass med den bästa indiska restaurang!
Nina
Himmelskt gott. Och väldigt lätt att göra. Det blev mycket mat. Kommer att laga denna rätt många gånger till. Passar utmärkt som bjudrätt.
Bibbi
Mycket gott :-) Såsen blir godare om man fin fin hackar mandeln eller maler den. Jag grovhackade och det blev lite för stora bitar om man ska jämföra med Indiska restauranger.
Christina