Champagnesorbet med mynta
Festlig, svalkande och sötsyrlig sorbet med smak av frisk citrus, mousserande vin och fräsch mynta är en lyxig dessert som imponerar på middagsgästerna. Denna sorbet kan du göra med eller utan glassmaskin.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 gelatinblad
Sockerlag
2 1/2 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl färsk mynta
60 g glykos
375 ml torrt mousserande vin
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 äggvita
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Kommentarer
Hej, tips på vad man kan byta ut apelsinjuicen mot?
Hanna
2021-04-23Helt fantastiskt gott! Ungdomarna runt bordet tyckte att det var den godaste sorbet de någonsin ätit! Det frös inte när jag körde i glassmaskinen, men det gjorde inget, för den frös bra i frysen sen, och blev jämn och fin. Lätt att portionera upp.
Ulrika
2021-01-01har använt mig av detta recept många ggr. men jag brukar strö på några rödpepparkorn och så slår jag på en" hatt" abslolut vodka eller citronvodka, precis innan serveringen. Vi har 7 rätter på menyn till nyår, och då behöver man ha något emellan för att friska upp smaklökarna. Lycka till!
Elna
2011-12-27