Bolognese
Klassisk italiensk bolognese med nötfärs, vitlök, selleri, rött vin och krossade tomater. Servera din bolognese med färsk kokt pasta och toppa med riven parmesan. En riktigt läcker vardagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
500 g nötfärs
2 1/2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl rött vin eller vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 480 kCal
Fett27 g
Salt6 g
Kolhydrater20 g
Protein29 g
Kommentarer
Supergott!! Hade 1 lök och en burk krossade tomater
Linnéa
2023-12-17Supergod bolognese!😊
Virginia
2023-09-12Supergod bolognese. Jag har gjort den ett antal gånger 😊
Camilla
2022-12-28