Bolognese

Betyg 3.4 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Bolognese

En så äkta bolognese som man kan hinna laga vardags. Det här är en klassisk italiensk bolognese med nötfärs, vitlök, selleri, rött vin och krossade tomater. Servera din mustiga ragu som pasta bolognese med kokt pasta eller i en god lasagne. En riktigt läcker vardagsrätt med smak av Italien.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Bolognese

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
500 g nötfärs
2 1/2 hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
2 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl rött vin eller vatten
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Fräste även med tärnade morötter i början för en komplett soffritto, lade sedan till en tärnad bit squash som fanns i kylen. Tog upp grönsakerna ur grytan och fräste lite bacon innan jag lade i köttfärsen, fräste med buljongtärningar, tomatpuré och lite chiliflakes på slutet, och blandade så i alla grönsaker igen. Därefter i med resterande kryddor (inklusive salt+socker), tomat, vin, och vatten. Slängde också i skalken från parmesanosten att koka med - länge! Delikat! Tror att quashen bidrog med lite simmighet till såsen.

    Ingela

  • Supergott!! Hade 1 lök och en burk krossade tomater

    Linnéa

  • Supergod bolognese!😊

    Virginia

  • Supergod bolognese. Jag har gjort den ett antal gånger 😊

    Camilla

  • Bytte ut köttfärsen mot sojafärs och hade i grönsaksbuljong istället, mycket gott!

    Melissa

  • Jag tog en burk tomater till 500 g färs, det tyckte jag var perfekt mängd. Dessutom tog jag köttbuljong istället för hönsbuljong för mer fyllig och mustig smak. Det blev jättegott!!

    Marie

  • Tar bort sellerin och lägger till en/två tsk sambal oelek innan det ska koka. Perfekt 😊

    Nicole

  • Vi tog skinka istället för köttfärs och la till morot. Smaskens!

    Reinhard

  • Kanongott

    Bernt

  • Kan helt klart rekommenderas. Följde receptet till punkt och pricka. Enligt mina smaklökar behöver man inte ändra på något vad gäller kryddningen

    Glenn

Näringsvärde per portion

Energi2013 KJ / 480 kCal
Fett27 g
Salt6 g
Kolhydrater20 g
Protein29 g

Testa liknande recept

  • Sugo di carne
    Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lammgryta med plommon och lime
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vild bolognese med enbär och salvia
    Betyg 4 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fotbollognese
    Betyg 4.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spaghetti Bolognese med citron
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad