Avokado- och räkröra
En lyxig och bedårande röra som kommer att bli en förrättsfavorit. Ägg, avokado, räkor och stenbitsrom blandar du med fyllig majonnäs och crème fraiche. Kombinationen är fantastiskt god.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
6 portioner
200 g skalade räkor
3 hårdkokta ägg
1 - 1 1/2 avokador
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à 100 g)
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
citronpeppar
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Röran kan förberedas dagen före genom att äggen kokas och göra klart röran fram till att avokadon ska tillsättas. Avokadon mörknar om man tillsätter den för tidigt före servering. God att servera till grillad fisk och skaldjur. Eller på rostat bröd som förrätt
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt lätt o göra o god. Så även jag klarade av det
Stefan
2024-01-01Super gott verkligen, haft den som förrätt på toast och det har varit en succé, ha gärna pressad lime i blir ännu godare + att avokadon håller sig bättre!
Elin
2007-08-30Super gott verkligen, haft den som förrätt på toast och det har varit en succé, ha gärna pressad lime i blir ännu godare + att avokadon håller sig bättre! Har även skippat romen..
Elin
2007-08-30