Rawfoodbollar med äpple

Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
2
Rawfoodbollar med äpple

Dessa rawfoodbollar gör du med russin, dadlar, kanel, kardemumma, mandel och cashewnötter. Bjud till fikat eller som godis för en nyttigare energikick.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Rawfoodbollar med äpple

Ingredienser

20 bollar
1   stort äpple (gärna rubinola eller rubinstar)
2 dl  russin
2 dl  urkärnade dadlar
3 tsk  malen kanel
1 tsk  malen kardemumma
2 dl  skållad mandel
2 dl  naturella cashewnötter
1 1/2 dl  riven kokos

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

Rawfoodbollarna går bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Bra idé med äpple. De blev ju väldigt snälla i smaken så man kan ju med fördel spetsa till med något mer vuxet om man gillar det. D blev stora bitar kvar av mandeln , man kunde ha mixat mandel och nötter innan sammanblandningen med övriga ingredienser.

Inger marianne

2023-11-11

Jättegoda..Bra att ha med sig på jobbet när man blir sugen på något. Sonen åt snabbt upp dessa i sommar

Catrin

2012-09-18

Näringsvärde per portion

Energi585 KJ / 140 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Lakritsbollar
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spett med dadlar och vindruvor
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dadelkompott med portvin och ost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga