Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

Betyg 3.5 av 5.
55 personer har röstat
3
Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

En mästerlig cheesecake med kexkross och ingefärshallon. Låt din cheesecakesmet täckt med chokladkaksmulor stå minst 6 timmar i frysen innan den serveras. Toppa med ingefärshallon och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

Ingredienser

10 portioner

Cheesecakehallon

2 msk  socker
1   paket frysta hallon (à 250 g)

Cheesecakesmet

2 1/2 dl  vispgrädde
2 tsk  vaniljsocker
2 dl  socker
3   ägg
200 g  kakor (chokladkakor)
200 g  färskost
1   citron (finrivet skal)
1/2 dl  färskpressad citronjuice

Ingefärshallon

1   paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2   bitar syltad ingefära

Garnering

citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Min absoluta favorit i alla kategorier. Beroendeframkallande!

Amelie

2017-12-30

Helt underbar. Passar de flesta i smak.

Katja

2016-12-30

Helt underbart god!

Karin

2013-03-17

Testa liknande recept

Halloncheesecake i glas
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med krossad choklad och cookies
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutellacheescake med oreokex
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minicheesecakes
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cookiesdessert med hallon och choklad
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffransparfait med hallonsås
Betyg 3.9 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga