Rödbets- och chèvreknyten
Dessa utsökta rödbets- och chèvreknyten kan förberedas ända fram till gräddningen. Fördela bara din rödbetsblandning på smördeg före du strör över smulad getost och ställer kallt. Pensla knytena med ägg och grädda före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
600 g färska rödbetor
250 g getost av chèvretyp
2 msk flytande honung
1 1/2 tsk rosmarin
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 ägg (till pensling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Läs noga innehållsdeklarationen på smördegen för laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller laktos, mjölkprotein, ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut penslingen eller använd lite olja i stället för ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer