Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise
En festlig måltid finner du i denna lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotsbearnaise. Den lite syrliga bulgurn och lena bearnaisen med morot, vitvinsvinäger och dragon passar utmärkt till den stekta, möra lammfilén och en grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
Citronbulgur
Morotsbearnaise
För alla
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris, majs eller bönor.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer finns även i Buffé nr 11 2010.
Ursula
Det enda jag är skeptisk till sedan barnsben är kokta morötter, så här var det uppförsbacke. Ända tills bean hamnade
i munnen – så fräsch och örtigt ren i smaken. Andra gången flyttade jag köttets örter till en salsa verde. Lammet grillade vi. Nykokta bondbönor till. Får man ge sig själv en sexa i betyg?
BETYG: 4,8
Jonas
Ett stort wow till morotsbearnaisen, den kunde jag ätit utan någonting till! Andra gången ugnsstekte jag en kyckling fylld med rosmarin, citron och vitlök. Gjorde bearnaisen lite nyttigare genom att byta ut en tredjedel av smöret mot kvarg. Fortfarande himmelskt.
BETYG: 4,5
Helena
Bästa testlagarrätten 2010 är korad. Bearnaisen var ju kanongod, den kommer vi att göra i andra sammanhang. Citronbulgurn var inte poppis, men en potatisgratäng med vitlök till gick hem.
BETYG: 4,8
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står så här: 4 morötter (à ca 100 g). Jag blev mycket konfunderad. Det betyder 400 g totalt – är det vad som avses?
Birgitta
2020-11-12Hej Birgitta! Helt rätt, det ska vara 400 g morötter (för 4 portioner). Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-12Jag är jättebesviken på morotsbearnaisen. Den smakade mest morotspuré med dragonsmak. Tråkigt
Ulla
2010-11-29Morotsbearnaisen var pricken över i:et. Den lite söta morotsröran matchade den mer syrliga bulguren perfekt. Kan säkert även göras lite billigare med fläskfilé.
Ralf
2010-11-19