Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
2
Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

En riktigt god pastarätt med smak av citron, lax och sockerärtor. Passar utmärkt som både lunch och middag! Servera pastan och den rökta laxen tillsammans med en god brödbit.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
400 g  pappardelle eller annan pasta
1   ask färska sockerärtor (à 150 g)
1   liten gul lök
1 msk  olivolja
300 g  kallrökt lax i bit
rivet skal av 1   citron
3 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  nymalen svartpeppar
2 dl  vispgrädde
salt

Garnering

färsk oregano

För alla

Gör glutenfri: välj specialpasta fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt 👍

Linus

2022-05-06

En återkommande favorit hos oss. Lättlagad festmat som jag gärna bjuder gäster på!

Mica

2012-05-05

Testa liknande recept

Varmröka lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Chili- och limepiffad varmrökt lax
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med bakad småpotatis och rödbetskvarg
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spagetti med rökt lax, purjolök, dill och citron
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med skagenröra och dillpotatis
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga