Fiskgryta med majs och musslor

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
3
Fiskgryta med majs och musslor

Denna härliga fiskrätt kommer bli mycket uppskattad både av stora och små. Koka ihop grönsaker, purjolök, fiskfond och grädde som du mixar slätt före du lägger ner fisk, majs och lyxiga musslor i grytan. Servera med lite bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Fiskgryta med majs och musslor

Ingredienser

4 portioner
300 g  potatis
200 g  rotselleri
1/2   purjolök
1 msk  smör
6 dl  vatten
3 msk  konc fiskfond
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 msk  citronjuice
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
300 g  skinn- och benfri laxfilé
1   liten burk majs (à 200 g)
1   burk avrunna musslor (à 200 g)

För alla

Glutenfri.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Nja den gör jag nog inte om.

Anna

2020-10-11

Håller med om att det mer är en soppa. Jättegod! Vi gjorde med vinmarinerade musslor, det blev jättebra!

Martina

2009-03-20

jättegod. skulle dock säga att det är en soppa snarare än en gryta.

Therese

2009-02-24

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtig fiskgryta med vongolemusslor och grillat bröd
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga