Melontsatsiki med skaldjur

Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
4 portioner
Tsatsiki
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
rivet skal av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl tärnad melon
1 hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)
Garnering
limeskivor
vattenkrasse eller annat grönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
20 stVilken sorts melon ska man använda??
Katarina
Hej Katarina! Jag tror att alla melonsorter är goda till detta men honungsmelon blir ju också fint i färgen till skaldjuren. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
En riktig höjdare! Jag tog melon enl recept och det blev väldigt bra. Lade inte i melonen i yoghurten förrän strax innan serverig. Använde cantaoulopemelon.
Vanja
Jätte gott!!! Serverade den som förrätt till nyår, jag tog dubbel mängd melon. Lätt o fräsch!
Elisabet