Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Fantastisk och mästerlig moussetårta som du bara måste testa. Jordgubbar och rabarber är en vinnande kombination som blir helt magisk tillsammans med den fluffiga vispgrädden och fylliga färskosten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
8 portioner
3 dl skalad och skuren rabarber (à 66 g)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm t ex marsánkräm
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad
1/2 l blandade färska bär till garnering
Gör så här
00:10:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stEn ny favorit som nu görs ofta till firande och middagsbjudningar. Tar även olika sorter frukt, bär efter vad som finns hemma. Oerhört enkel och kan göras i god tid innan :)
Elisabeth
Hej! Kan denna tårtan ligga i frysen flera dagar innan den tas fram och tinar?
Christina
Hur länge kan tårtan stå innan man bör servera den? Går det göra den dagen innan?
Catrin
Hej Catrin! Du kan förbereda tårtan dagen innan, dekorera dock inte förrän precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket god och uppskattad!
Sofie
Jättegod tårta, lagom söt. Jag har tagit 7 gelatinblad tidigare och det har fungerat utan missöden.
Ewa
Hej Martina! Vad tråkigt att tårtan havererade! Svårt att säga vad som gått fel. Någon tyckte det var för många gelatinblad och någon för lite. Kanske kan det bero på råvarorna som använts? Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag gjorde denna till ett kalas och den smakade jättegott, MEN moussen havererade under serveringen trots att jag hade använt 6 st. gelatinblad och slaviskt följde instruktionerna. Det verkar som att moussen inuti var riktigt lös. Det var som att titta på ett jordskred på tårttallriken... Jättetråkigt på en annars vacker tårta.
Martina
Jättegod tårta, den gick åt som smör i solsken. Min blev i lösaste laget fastän jag använde 6 gelatinblad.
Cissi
Väldigt vacker tårta! Rabarber- och vaniljsmeten är otroligt god och kan läggas i två lager (under förutsättning att tårtbottnarna är 3 st). Är det verkligen nödvändigt med 6 gelatinblad? Jag använde 4 och det räckte för att jordgubbssmeten skulle stelna. Tårtan är en fröjd för öga och mage!
Mona
Jättegod, fräsch tårta, som även min yngste son, som annars inte är förtjust i tårtor, tyckte mycket om, och har beställt till sin födelsedag.
Monica