Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Fantastisk och mästerlig moussetårta som du bara måste testa. Jordgubbar och rabarber är en vinnande kombination som blir helt magisk tillsammans med den fluffiga vispgrädden och fylliga färskosten.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

8 portioner
3 dl skalad och skuren rabarber (à 66 g)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm t ex marsánkräm
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad
1/2 l blandade färska bär till garnering

Gör så här

00:10:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • En ny favorit som nu görs ofta till firande och middagsbjudningar. Tar även olika sorter frukt, bär efter vad som finns hemma. Oerhört enkel och kan göras i god tid innan :)

    Elisabeth

  • Hej! Kan denna tårtan ligga i frysen flera dagar innan den tas fram och tinar?

    Christina

  • Hur länge kan tårtan stå innan man bör servera den? Går det göra den dagen innan?

    Catrin

    Hej Catrin! Du kan förbereda tårtan dagen innan, dekorera dock inte förrän precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mycket god och uppskattad!

    Sofie

  • Jättegod tårta, lagom söt. Jag har tagit 7 gelatinblad tidigare och det har fungerat utan missöden.

    Ewa

  • Hej Martina! Vad tråkigt att tårtan havererade! Svårt att säga vad som gått fel. Någon tyckte det var för många gelatinblad och någon för lite. Kanske kan det bero på råvarorna som använts? Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Jag gjorde denna till ett kalas och den smakade jättegott, MEN moussen havererade under serveringen trots att jag hade använt 6 st. gelatinblad och slaviskt följde instruktionerna. Det verkar som att moussen inuti var riktigt lös. Det var som att titta på ett jordskred på tårttallriken... Jättetråkigt på en annars vacker tårta.

    Martina

  • Jättegod tårta, den gick åt som smör i solsken. Min blev i lösaste laget fastän jag använde 6 gelatinblad.

    Cissi

  • Väldigt vacker tårta! Rabarber- och vaniljsmeten är otroligt god och kan läggas i två lager (under förutsättning att tårtbottnarna är 3 st). Är det verkligen nödvändigt med 6 gelatinblad? Jag använde 4 och det räckte för att jordgubbssmeten skulle stelna. Tårtan är en fröjd för öga och mage!

    Mona

  • Jättegod, fräsch tårta, som även min yngste son, som annars inte är förtjust i tårtor, tyckte mycket om, och har beställt till sin födelsedag.

    Monica

Testa liknande recept

  • Emmabodas tevetårta
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarber- och jordgubbsshrub
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberkompott med vit chokladmousse
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad