Mörrumsgryta
Mörrumsgryta är en komplett, lättlagad fiskgryta som är lika vardaglig som den är festlig. Servera grytan med potatis eller ris och garnera med dillkvistar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 citron (fint rivet skal)
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
majsstärkelse
salt
vitpeppar
1 knippe dill
4 portioner kokt potatis eller ris
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: fräs i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i fiskbuljongen. Använd mjölkfri "grädde" från Oatly eller Beneviva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alltid gott och lättlagat. Jag byter ut laxen mot torsk eller annan vi fisk. Potatismos är också gott till.
Katarina
2022-11-20Lättlagat och alla i familjen tycker det är gott! Byter ut laxen mot torsk, blir också jättegott!
Ebba
2022-11-03Jag stekte laxen i stekpanna och serverade med potatismos. Blev mycket gott.
Lars
2022-07-31