Recept: Små ostpajer
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Små ostpajer

7 röster

Detta lantliga recept på ostpaj i portionsstorlek är ett utmärkt val som mingelmat på festen! Tre enkla moment - pajdeg, fyllning och äggstanning och de söta, små pajerna är färdiga att servera dina gäster. Örtkryddorna blir pricken över i:et!

Ingredienser

18 st

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 150 g getost
  • 1 grillad paprika
  • 20 svarta oliver
  • 1 dl hackad färsk örtkrydda (timjan, basilika eller oregano)

Äggstanning

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen peppar

Så här gör du

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått eller tryck ut degen i engångsaluminiumformat. Låt formarna stå kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyllning: Riv osten. Skär paprikan och oliverna i bitar, vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Lägg fyllningen i formarna och häll på äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.