Recept: Rödvinssky
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Rödvinssky

58 röster

Fyllig rödvinssky med kalvfond, socker och rödvin. En enkel och lättlagad sky som du reder med majsstärkelse. Skyn är god att servera till grillat eller ugnsstekt nötkött och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk socker
  • 2 1/2 dl rödvin
  • 2 1/2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 4 krm salt
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena)

Så här gör du

  1. Skala och skiva rödlöken.
  2. Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll försiktigt vinet i det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka ihop i 10 minuter.
  3. Häll i fond + vatten och koka ihop. Smaka av med salt. Sila bort löken när smaken är bra.
  4. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.