Glutenfri semlor

Betyg 3.3 av 5.
80 personer har röstat
15
Glutenfri semlor

Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Glutenfri semlor

Ingredienser

20 semlor
50 g  jäst för söta degar
75 g  smör eller margarin
5 dl  mjölk
1 msk  fiberhusk
1/2 dl  vit sirap eller socker
1 tsk  stötta kardemummakärnor
2 krm  salt
1   ägg
ca 14 dl  Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)

Fyllning

300 g  mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl  mjölk eller grädde
2 tsk  vaniljsocker

Garnering

5 dl  vispgrädde
florsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är framtaget av tidningen Buffés allergiexpert Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.

Gör så här

Tips

Det är praktiskt att fylla hela satsen bullar med mandelfyllningen och frysa in dem. Då blir det enkelt att bjuda på semla och man behöver bara tina färdigfylld bulle, vispa grädden och pudra över florsocker. Bullarna är jättegoda även ofyllda!

Receptet är provbakat med glutenfri mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix för resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
80 personer har röstat

Kommentarer

Jag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!

Monika

2022-04-04

Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.

Camilla

2021-03-06

Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver

Karin

2021-02-17

Testa liknande recept

Minisemlor
Betyg 3.2 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmeltårta
Betyg 3.2 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska semlor
Betyg 3.6 av 5.
543 personer har röstat
Över 60 min att tillaga