Glutenfri semlor
Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
20 semlor
50 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl vit sirap eller socker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
1 ägg
ca 14 dl Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)
Fyllning
300 g mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl mjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker
Garnering
5 dl vispgrädde
florsocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är framtaget av tidningen Buffés allergiexpert Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.
Gör så här
Tips
Det är praktiskt att fylla hela satsen bullar med mandelfyllningen och frysa in dem. Då blir det enkelt att bjuda på semla och man behöver bara tina färdigfylld bulle, vispa grädden och pudra över florsocker. Bullarna är jättegoda även ofyllda!
Receptet är provbakat med glutenfri mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix för resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.
Receptet är provbakat med glutenfri mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix för resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!
Monika
2022-04-04Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.
Camilla
2021-03-06Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver
Karin
2021-02-17