Glutenfria semlor

Betyg 3.3 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Glutenfria semlor

Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Glutenfria semlor

Ingredienser

20 semlor
50 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl vit sirap eller socker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
1 ägg
ca 14 dl Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)

Fyllning

300 g mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl mjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker

Garnering

5 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Jag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!

    Monika

  • Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.

    Camilla

  • Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver

    Karin

  • Gjorde på vegetabiliska alternativ och bytte ägget mot en burk havre-"creme fraiche" för veganskt och glutenfria semelbullar. Det blev jättebra, saftiga och smakrika!

    Anna

  • Bra recept! Gjorde även kanelbullar på degen👌

    Linda

  • Jättebra recept! Degen var lätt att jobba med och fina fluffiga bullar blev det👍

    Agnes

  • Gräddade mina bullar precis i 7 minuter innan det började lukta bränt.. 250 grader och ca 12 minuter, kan det verkligen stämma?

    Karin

    Hej Karin! Alla ugnar olika så man måste alltid själv hålla koll. Men det verkar stämma för de flesta. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Jättebra recept!

    Inger

  • Tack för ett mycket bra recept! Jag använde Sempers mjölmix och det blev perfekta bullar/semlor. De fick även bli Vasaloppsbullar . Bra med glutenfria recept !!

    Elisabeth

  • Till anneli. Ett tips jag fick ur en kokbok är att man alltid ska väga glutenfrittmjöl och inte måtta. Provade detta nästa gång jag bakade och det skiljde på 2 dl för mycket mjöl när jag måttade.

    Anita

Testa liknande recept

  • Semmelwrap
    Betyg 3.2 av 5.144 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fluffig semla med rostad mandelmassa
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minisemlor
    Betyg 3.2 av 5.235 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmeltårta
    Betyg 3.2 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmelpizza
    Betyg 4.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad