Glutenfria semlor

Saftiga semlor helt utan gluten! De är viktigt att du väljer rätt mjölmix för att de glutenfria semlorna ska bli luftiga och fina och för att degen ska bli smidig att jobba med. Väg mjölet för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Ingredienser
20 semlor
50 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl vit sirap eller socker
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 krm salt
1 ägg
ca 14 dl Sempers glutenfria mjölmix (14 dl motsvarar ca 840 g)
Fyllning
300 g mandelmassa
all inkråm från bullarna
ca 1 dl mjölk eller grädde
2 tsk vaniljsocker
Garnering
5 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stJag testade med Lailas blå mjölmix, funkade också bra!
Monika
Äntligen en deg man kan hantera, jag skippade första jäsningen och bakade ut och lät jästa 1 timme direkt istället.
Camilla
Bra smidig deg. Bullarna är inte torra o tråkiga dag 2. Ska använda till alla typer av vetebröd framöver
Karin
Gjorde på vegetabiliska alternativ och bytte ägget mot en burk havre-"creme fraiche" för veganskt och glutenfria semelbullar. Det blev jättebra, saftiga och smakrika!
Anna
Bra recept! Gjorde även kanelbullar på degen👌
Linda
Jättebra recept! Degen var lätt att jobba med och fina fluffiga bullar blev det👍
Agnes
Gräddade mina bullar precis i 7 minuter innan det började lukta bränt.. 250 grader och ca 12 minuter, kan det verkligen stämma?
Karin
Hej Karin! Alla ugnar olika så man måste alltid själv hålla koll. Men det verkar stämma för de flesta. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättebra recept!
Inger
Tack för ett mycket bra recept! Jag använde Sempers mjölmix och det blev perfekta bullar/semlor. De fick även bli Vasaloppsbullar . Bra med glutenfria recept !!
Elisabeth
Till anneli. Ett tips jag fick ur en kokbok är att man alltid ska väga glutenfrittmjöl och inte måtta. Provade detta nästa gång jag bakade och det skiljde på 2 dl för mycket mjöl när jag måttade.
Anita