Citron- och marängtårta

Betyg 2.7 av 5.
79 personer har röstat
8
Citron- och marängtårta

Söt och fluffig maräng som blir häpnadsväckande god tillsammans med syrlig citronkräm. Krämen görs på ägg, socker, smör, vispgrädde och naturligtvis citron. Tårtan tillagas i ugnen och blir en fenomenal efterrätt!

Citron- och marängtårta

Ingredienser

8 bitar
3   äggvitor
1 1/2 dl  socker
1 msk  vaniljsocker
1 krm  ättiksprit (12 %)

Citronkräm

2   citroner (2 citroner ger knappt 1 dl saft)
3   äggulor
2 dl  socker
100 g  smör eller margarin
3 dl  vispgrädde

Garnering

50 g  blockchoklad

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Blanda lemon curd med vispad grädde och lägg mellan marängbottnar. Garnera med hackad choklad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Vi hade denna tårta till min dotters namnceremoni. Använde bara 1 citron som många föreslagit tidigare. Mycket uppskattad!!!!! Perfekt vid lite större tillställningar eftersom man kan baka marängbottnarna tidigare och sedan lägga ihop den på fm!!

Margareta

2008-01-16

Om man tar Lemon Curd och blandar med vispad grädde,super gott och då kan man bestämma själv hur mycket citronsmak man vill ha.

Jessica

2007-10-11

Väldigt god, jag tog halva mängden citron och inte alls så mycket socker.

Marianne

2006-10-26

Testa liknande recept

Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
170 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maränger (grundrecept)
Betyg 4.1 av 5.
636 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängspöke
Betyg 4.1 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga