Citron- och marängtårta
Söt och fluffig maräng som blir häpnadsväckande god tillsammans med syrlig citronkräm. Krämen görs på ägg, socker, smör, vispgrädde och naturligtvis citron. Tårtan tillagas i ugnen och blir en fenomenal efterrätt!
Ingredienser
8 bitar
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm ättiksprit (12 %)
Citronkräm
2 citroner (2 citroner ger knappt 1 dl saft)
3 äggulor
2 dl socker
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde
Garnering
50 g blockchoklad
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Blanda lemon curd med vispad grädde och lägg mellan marängbottnar. Garnera med hackad choklad.
Blanda lemon curd med vispad grädde och lägg mellan marängbottnar. Garnera med hackad choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi hade denna tårta till min dotters namnceremoni. Använde bara 1 citron som många föreslagit tidigare. Mycket uppskattad!!!!! Perfekt vid lite större tillställningar eftersom man kan baka marängbottnarna tidigare och sedan lägga ihop den på fm!!
Margareta
2008-01-16Om man tar Lemon Curd och blandar med vispad grädde,super gott och då kan man bestämma själv hur mycket citronsmak man vill ha.
Jessica
2007-10-11Väldigt god, jag tog halva mängden citron och inte alls så mycket socker.
Marianne
2006-10-26