Bondsallad med ägg och bacon

Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Bondsallad med ägg och bacon

Perfekt lunch en het sommardag – enkelt, rustikt och mättande. Också ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd. Knaperstekt bacon, ägg, haricots verts och körsbärstomater ingår.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Bondsallad med ägg och bacon

Ingredienser

4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 ciabattabröd (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1 kruksallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl kalamataoliver
salt
nymalen vitpeppar
ev krasseblommor

Vinägrett

1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En detalj bara: Ni glömde skriva när man ska ha brödet och oliverna. 😊

    Åsa

    Tack Åsa! Nu finns det med :) Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Maxad bönsallad
    Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salamimacka med oliv- och paprikamix
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Haricots verts med citron och vitlök
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad