humansponsring

Childhood arbetar för att barn ska få vara barn

Framtiden blir så bra som våra barn mår. Därför stödjer ICA sedan 13 år tillbaka World Childhood Foundation; organisationen som arbetar för barns rättigheter, både här i Sverige och i andra delar av världen.

7,3 miljoner till Childhood

Stort tack alla kunder, medarbetare och ICA-handlare - under julen 2015 har vi tillsammans samlat in 7,3 miljoner kronor till Childhoods viktiga arbete för barnens bästa i Sverige och världen över!

Arbetar för barns rätt till en barndom

World Childhood Foundation är en stiftelse som grundades 1999 av drottning Silvia. Childhood vill ge alla barn möjlighet till att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor. Därför jobbar Childhood för de barn som ofta glöms bort; gatubarn, barn i samhällets vård, barn utsatta för övergrepp och familjer i riskzonen.

Ta vara på varandras styrkor

Childhood har inte egen personal på fältet utan stöder just nu runt 100 projekt i 16 olika länder. Den mest effektiva hjälpen kommer från människor som brinner för sin uppgift, från eldsjälar som har följt arbetet från start. På ICA hoppas vi på bästa sätt kunna ta vara på engagemanget och kraften hos både Childhood och ICA och på så sätt kunna göra en skillnad.