Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Tomatsoppa med ris, feta och basilika är en rik soppa som funkar bra som huvudrätt till hela familjen. Toppa den röda soppan med strimlad, grön basilika och servera med ett gott lantbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
4 portioner
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk socker
Topping
1 kruka basilika
1 paket fetaost (à 200 g)
Gör så här
00:03:00
00:02:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stMycket god soppa som är barnens favorit sedan drygt 10 år tillbaka!
Sandra
Mycket god soppa och uppskattad av hela familjen.
Andréa
Jättegod! Använde finkrossade tomater och bytte ut riset mot risoni.
Mariella
Jättegod Hade hela tomater i Tillsatte även lite purjolök mixade halva soppan med de hela tomaterna. Till ris hade jag risottoris som jag förbokade
Anders
Tyckte soppan var väldigt god! Tog krossade tomater istället för hela, för-kokade riset (hade vara långtids ris) och sen mixade jag soppan på slutet med allt i. Gillar när soppan är slät! Passar jättebra att värma!
Charlotte
Vi lagade receptet utan buljong så att vår ettårige son skulle kunna äta den han också. Han fick såklart inte fetaost i sin men hela familjen gillade den här soppan.
Jenny