Lönnsirapsbakade äpplen och lök

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lönnsirapsbakade äpplen och lök

En färgsprakande blandning av äpplen, lök och chili som bakas i ugn tillsammans med fräscha kryddor och citron. Passar utmärkt att servera som ett juligt tillbehör till skinka, köttbullar eller revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Lönnsirapsbakade äpplen och lök

Ingredienser

8 portioner
4 äpplen
2 stora rödlökar
1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl lönnsirap
1/2 dl japansk soja
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

00:15:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Otroligt gott! Serverade till pankopanerade fläskschnitzlar och ugnsstekt potatis. Succé!

    Carola

Testa liknande recept

  • Äppelchutney med chili
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Amerikanska pannkakor med äpple
    Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Steel cut oats med äpple och kanel
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad