Grytstek

Grytstek är långkok som du gör av bland annat fransyska eller innanlår, lök, sirap och grädde. Servera grytsteken med kokt potatis, morötter och gärna svartvinbärsgélé.

Ingredienser
4 portioner
 smör att steka i
800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
1 tsk salt
1 krm peppar
1  lök
5  ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port)
1 msk sirap
1 - 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1  lagerblad
5  kryddpepparkorn
5  vitpepparkorn
3 - 3 1/2 dl vatten
3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port)
1 1/2 dl vispgrädde
 smör
Till servering
 kokt potatis
 kokta morötter
 inlagd pressgurka
 svartvinbärsgelé
Gör så här
00:02:00
01:30:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stVad jag kallar slottstek. Mumma. Fast jag använder högrev. Bästa styckningsdelen på hela djuret, enligt mitt tycke. Fransyska kommer inte över tröskeln. Sån är jag.
Mona
Härlig söndagsmat.
Aina
Underbar söndagsmat.
Christer