Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Betyg 4.2 av 5.103 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Ett utsökt och snabblagat recept med inspiration från det asiatiska köket. För kinesisk köttfärsröra i pitabröd behöver du bland annat lök, vitkål, champinjoner, blandfärs, solrosskott, crème fraiche och sweet chili. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Väldigt gott! Pitabröden Gav mycket av stjärnorna!!!❤️❤️🫓🍞😀

    Erik

  • Gött! Hade vegofärs istället för blandfärs.

    Catarina

  • Detta får absolut 5 stjärnor. Har lagat det flera gånger o h bjudit på alla tycker att det är gott. Har inte hört något negativt 🤩

    Malin

  • Följde receptet till punkt och pricka och ärligt talat smakade det mer polskt än asiatiskt. Beror förmodligen på att både vitkål och köttfärs inte är så vanligt i asiatik mat, men gott som bara den blev det! Tillsätter man mer asiatiska kryddor så som andra verkar gjort får det säkert en mer asiatisk karraktär. Testar nog det nästa gång!

    My

  • Riktigt god

    Ingmar

  • Tillsätt ingefära, sesamolja, vitlök och använd japansk soja istället så liknar smaken Gyoza (dumplings)

    Linda

  • Jätte gott! Har lagat denna flera gånger! Dock så använder vi oftast vanliga tortilla bröd istället för pita bröd. Så detta är ett tipps till alla att använda tortilla bröd istället - lite mer lätthanterligt, oftast har man detta hemma samt att man får i mer fyllning i dem. MUMS!

    Cecilia

  • Väldigt gott och enkelt att tillaga! Familjen består av två vuxna, en 15-årig tjej och en 9-årig tjej. 9-åringen uppskattade inte solrosskotten och inte cremefraiche-såsen! Rätten var en riktig höjdare och kommer garanterat att lagas igen hos oss!

    Maya anna-maria

  • Super gott!!! tog i vitlök och bytte ut kinesisk soya till Kikkoman soya. Strimlade i röd paprika oxå. Blev verkligen asiatisk smak på det hela. Kommer att laga detta igen

    Camilla

  • Jättegott, lätt och snabblagat. HAde ingen creme fraiche, använde vanlig fil, supergott iaf. Kompletterade med strimlad sallad, skivade tomater och gurka. Storfavorit här hemma:)

    Danielle

Testa liknande recept

  • Pita med kinesisk köttfärs
    Betyg 3.9 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårrullar
    Betyg 2.5 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatiska fyllda fickor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färsfräs i pitabröd
    Betyg 3.3 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stekt färs och kålsallad i bröd
    Betyg 4.2 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingkebab
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad