Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Ingredienser
6 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Chiliräkor
300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
olja till stekning
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stHelt underbart!!! Alskas av hela familjen. Istället för de små räkorna brukar jag ta Black Tiger eller Vannamej räkor...
Rainer
Jag tycker att den är riktigt god som den är. Det är ingen tjock soppa.
Helena
Fortfarande alldeles för mycket vatten!!!
Mats
Vi har nu ökat på mängden jordärtskocka för att balansera med resten av receptet. Lycka till!
Ica-köket
För mycket vätska, blir alldeles blaskig. Minska rejält. Helt klart ett skrivfel, men annars en god soppa.
Erik
Jag tog 3,5 dl vatten till 300 gram jordärtskockor. Det blev bra. Då räckte det lagom som huvudrätt till 2 personer. Som det står i receptet blir den alldeles blaskig. Undrar om det inte blivit skrivfel nånstans...?
Kristina
Jag skulle föreslå att man tar en mindre mängd vatten till att börja med. Om soppan blir för tjock, kan man ju späda den med mer vatten eller bara grädde.
Anders