Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Ingredienser
6 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Chiliräkor
300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
olja till stekning
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stHelt underbart!!! Alskas av hela familjen. Istället för de små räkorna brukar jag ta Black Tiger eller Vannamej räkor...
Rainer
Jag tycker att den är riktigt god som den är. Det är ingen tjock soppa.
Helena
Fortfarande alldeles för mycket vatten!!!
Mats