Jämtländsk viltgulasch

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
7
Jämtländsk viltgulasch

Ett smakrikt recept på mustig, jämtländsk viltgulasch. Du gör gulaschen av bland annat högrev av vilt, vitlök, trattkantareller, timjan, sambal oelek, soja, potatis, ost och mjölk. Mättande och aptitligt!

Jämtländsk viltgulasch

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  högrev av vilt, t ex älg
3 msk  smör
2 msk  rapsolja
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
7 dl  trattkantareller
1   kanelstång
1 msk  paprikapulver
2 tsk  timjan
2 tsk  stött kummin
1 tsk  sambal oelek
1 msk  soja
1 l  vatten
2 msk  konc viltfond
1 dl  konc svartvinbärssaft
ev majsstärkelse (Maizena)
4/5 dl  ev svarta vinbär
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Himmelskt mos

1 kg  potatis
4 dl  riven himmelsraftenost från Oviken eller annan lagrad ost t ex Appenzeller
2 1/2 dl  varm mjölk
75 g  smör
salt och peppar

Till servering

gräddfil
saltgurka
syltlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Ica levererar alltid bra recept men detta slog alla med hästlängder. Så fantastiskt gott. Det tog tid men den som väntar på nått gott .... Denna rätt kommer serveras fler gånger helt klart.

Jim

2024-04-13

Receptet på kommentaren var plus. Grädde är gott.

Christina

2021-11-07

Helt fantastiskt gott! Våran 1-åring åt som aldrig förr! Om man ska vara petig så hade det kunnat vara lite mer hetta i, kände inte av sambal alls, så nästa gång blir det nog lite mer sambal, eller en liten chili i. Vi hade i västerbottenost i moset - det blev ljuvligt! Ett stort plus till Ica, som säljer frysta ekologiska svarta vinbär. Dottern tyckte dom var jättemumsiga så tur att vi hade i det!

Moa

2021-10-31

Testa liknande recept

Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm svartvinbärsdryck med ingefära
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Currant cooler
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga