Havrekorgar med kvargfyllning

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Havrekorgar med kvargfyllning

Havrekorgar med kvargfyllning är en underbart lyxig dessert som också passar utmärkt som bakelse till kaffet. Det spröda pajskalet med smör och havregryn fylls med en sötsyrlig kräm av kvarg, äkta vanilj och citron och toppas med färskt fikon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Havrekorgar med kvargfyllning

Ingredienser

15 st
150 g  smör eller margarin
1/2 dl  strösocker
2 1/2 dl  havregryn
2 1/2 dl  vetemjöl
små mazarinformar
färska fikon till garnering

Fyllning

5 dl  kvarg
fröna från 1   urskrapad vaniljstång eller vaniljsocker (fröna från 1 vaniljstång motsvarar 1-2 tsk vaniljsocker)
rivet skal från 1   tvättad citron

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Tips

Om man inte har mazarinformar kan man använda aluminiumfolieformar. De blir då inte exakt som på bilden men fina ändå. Då räcker det till ca 20 st (istället för 15 st).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda havrek.orgar. Jag använde smetana istället för kesella, det gick lika bra. Nästa gång kommer jag använda vanlijstång istället för vaniljsocker, tror det blir en mer "fyllig" vaniljsmak. Mäktig efterrätt men den kommer ändå att platsa på adventsfikat. Gott!

Maria

2011-12-05

Testa liknande recept

Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatmarmelad med vanilj och saffran
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsmarmelad med ingefära
Betyg 3.8 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga