Frukostmuffins
Överraska någon du tycker om med dessa goda frukostmuffins. Muffinsen får fin struktur tack vare havregrynen och varje muffins är dessutom smaksatt med två äppelklyftor och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
12 st
6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl mjölk
75 g smält smör
2 äpplen
kanel
Gör så här
Tips
*Smord muffinsform i plåt med 12 hål, passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda efter lite modifikationer. 3dl vetemjöl och 3dl grahamsmjöl, 0,5dl råströsocker och 1msk kanel. Vi delade även på dem och hade jordnötssmör till. Mumsigt!
Maria-josefina
2024-03-10Jag följde några andras tips och bytte ut 1,5 dl vetemjöl mot grahamsmjöl, tog ca 0,3 dl socker och 0,5 dl rapsolja istället för margarin. Blandade äppelskivorna med sockret och kanelen. Gott att äta med philadelphia eller lite smör och ost!
Sandy
2022-01-05Jag tog 1/2 dl rapsolja och 2 msk socker samt fiberhavregryn. Vi hade inga äpplen hemma så jag tryckte ner lite frysta hallon och det blev supergott.
Maria
2021-03-12