Saftig focaccia - bästa receptet

Äkta focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian ska vara saftig och ätas nygräddad. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!

Ingredienser
1 bröd
3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
Topping
1/2 dl olivolja
flingsalt
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Baka brödet dagen innan och äta dagen efter? Blir det torrt?
Cathrine
2025-05-29Så himla gott! Helt perfekt blev den! Jag toppade min med flingsalt, olivolja och rosmarin
Emelie
2025-05-25Blev perfekt. Gjorde enligt receptet. Vägde mjölet. Hade vanlig ugn. Kommer att göra det igen.
Petronella
2025-05-02