Dragongriljerad skinka
Varför inte griljera julskinkan själv när det blir så mycket godare? Med detta recept griljeras skinkan på endast 15 minuter i ugnen och pricken över i:et blir den härliga smaken och doften av dragon!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
8 (buffé)
1 kokt eller ugnsbakad skinka (à ca 2 kg)
1 äggula
2 msk grov, söt senap
1 msk dijonsenap
2 tsk dragon
2 msk socker
1/2 dl ströbröd
För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut äggulan och använd ströbröd fritt från ägg.
Gör så här
Tips
Griljeringen kan göras kvällen före, men en nygriljerad skinka, fortfarande ljummen, är sagolikt gott.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Nej fy tusan! Jag tänker skrapa av och griljera om!
Josefin
2011-12-19