Betanialimpa

Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Betanialimpa

Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Betanialimpa

Ingredienser

2 bröd
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
4 1/2 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetegroddar
2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetekli
smör till formarna
ströbröd till formarna

Gör så här

01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Bakat i många år till alla högtider. Uppskattat av alla

    Marie

  • Hej ICA. Det gick bra att halvera receptet, frågade om det innan. Ett av de godaste bröd jag bakat så det blir nog 2 bröd nästa gång

    Karin

  • Kan man halvera receptet och bara göra 1 bröd ?

    Karin

    Hej Karin! Det är inget vi har provbakat men vi tror att det ska gå bra. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bröd med lingon och vört
Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad