Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

En vegetarisk rätt till middag ikväll? Prova då denna smakrika, apelsinbakade tofu med ingefära och sesambroccoli. Tofun täcks av apelsin- och ingefärssås innan den placeras i ugnen. Servera med ris samt broccoli och vitlök stekt i sesamolja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Ingredienser
4 portioner
Apelsinbakad tofu
300 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 1/2 msk flytande honung
rivet skal av 1 apelsin
1 dl färskpressad apelsinjuice
Sesambroccoli
2 vitlöksklyftor
500 g broccoli
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
sesamfrön
Gör så här
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och lite annorlunda. Tofun är speciell, och kan vara svår att få till. Det är ju ingen vanlig ost.
Malin
2021-08-18För mycket apelsin. Hälften hade nog blivit bättre. Annars friskt o gott.
Cecilia
2021-05-03