Skärets fisksoppa

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat
5
Skärets fisksoppa

Skärets fisksoppa är en riktig pärla! Med filéer av lax eller torsk, läckra havskräftor, räkor, havsstänkta blåmusslor, grönsaker och saffran blir detta en fantastisk fisk- och skaldjurssoppa. Servera med aioli, bröd och en smakrik ost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Skärets fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g  fiskfilé t ex lax eller torsk
4   havskräftor (kan uteslutas)
20   blåmusslor (skalade på burk går utmärkt)
20   skalade räkor

Soppan

1   fänkål
1   morot
1   gul lök
1   purjolök
1/2   stjälk selleri
2   tomater
2   vitlöksklyftor
1/2   flaska vitt vin (à 375 ml)
1/2 dl  tomatpuré
1 g  saffran (1 g motsvarar 2 pkt)
1 msk  smör
1 l  fiskbuljong (tärning + vatten)
1 tsk  hackad färsk timjan eller torkad (1 tsk färsk motsvarar 1 krm torkad timjan)
2   lagerblad

Aioli

2 - 3   vitlöksklyftor
1   ägg
2 krm  salt
2 dl  rapsolja eller majsolja
1/2 krm  kajennpeppar

Till servering

1 dl  riven lagrad svensk ost
rostat vitlöksbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Absolut den godaste fisksoppa man kan tänka sig.

Marianne

2020-07-29

Hej Marianne! Så roligt att höra! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-07-30

Bästa receptet på fisksoppa!

Britt-marie

2017-04-10

Ljuvligt gott!

Maria

2008-08-31

Testa liknande recept

Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havskräfta "crispy" med currydipp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade havskräftor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga