UNDER 30 MIN | Enkel

Yakiniku med syrliga ärtskott

Imponera på ditt middagssällskap med denna enkla rätt från Japan! Till yakinikun serveras syrliga ärtskott och strimlad gurka som fått marinerats lite med limesaft och chili. För att få en extra spets på rätten toppar du den med rostade sesamfrön. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär gurkan i strimlor och skiva chilin. Blanda gurka och chili och pressa över lite limesaft. Blanda ner hälften av oljan och ärtskotten. Krydda med salt.
  3. Värm yakinikun i resten av oljan i en stekpanna och rör i såsen som följer med förpackningen.
  4. Servera yakiniku med ris och ärtskottssallad. Toppa med sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i yakinikun.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • 100 g ärtskott
  • salt
  • 1 förp entrecôte med yakinikusås (à 290 g)
  • 1 msk sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 2339 kJ / 559 kCal