Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Waldorfsallad

Här är ett trevligt recept på en syrlig Waldorfsallad full med fräscha och krispiga ingredienser. Rotselleri, äpple, rosésallad och bladpersilja ger en spännande smakkombination och tillsammans med senapssåsen blir det en riktig smakupplevelse!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen.
  2. Skala och skär sellerin i små tärningar. Ge dem ett hastigt uppkok i vatten. Häll av vattnet och låt sellerin rinna av väl och svalna.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort en del av skalet genom att gnida kärnorna i en handduk eller hushållspapper. Hacka nötterna grovt.
  4. Skär äpplet i fina tärningar. Blanda ner äpplena, valnötterna och sellerin i såsen.
  5. Strimla salladsbladen och servera med röran ovanpå. Garnera med några persiljeblad. Rökt skinka, kalkon eller kokt tunga är gott till.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g rotselleri
  • 1 dl valnötter
  • 1 stort syrligt äpple
  • rosésallad
  • persiljeblad till garnering
Sås
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?