Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnssäker form och pressa över vitlöken. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Värm såsen.
  5. Servera kycklingen med ris, sås, oliver och rucola.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 majskycklingklubbor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1/2 burk pastasås (ricotta och tomat, à 420 g)
  • 70 g kalamataoliver
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3094 kJ / 738 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept