Vitlökssill

14
0
Vitlökssill

En krämigt inslag till sillbordet är denna vitlökssill smaksatt med gräslök och senap. Basen av gräddfil och majonnäs ger sillen en mjukare känsla. Förbereds ett dygn innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Vitlökssill

Ingredienser

10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
6 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 1/2 msk svensk senap
1 dl finskuren gräslök
2 krm salt
2 krm vitpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt med lite fransk senap och dragon.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer