Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlökssill

En krämigt inslag till sillbordet är denna vitlökssill smaksatt med gräslök och senap. Basen av gräddfil och majonnäs ger sillen en mjukare känsla. Förbereds ett dygn innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Blanda vitlök, lök, majonnäs, gräddfil, senap och gräslök. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil och smaksätt med lite fransk senap och dragon.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 1/2 msk svensk senap
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?