Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Vitkålssallad

Knaprig vitkålssallad med en härlig vinägrett passar underbart till en toast eller som sidosallad för kötträtten. Purjolök och rödlök ger salladen förtjusande toner.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkål, purjolök och rödlök. Blanda med vinägrett (färdigköpt går bra). Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  2. Låt ta smak 10-15 minuter före servering. Vänd ner finhackad persilja vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g vitkål
  • ca 10 cm purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 2 1/2 msk vinägrett
  • salt och peppar
  • socker
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?