Vitbönsoppa med färskostwrap

3
5
Vitbönsoppa med färskostwrap

Smarrig soppa av lök, olivolja, vita bönor, buljong, vispgrädde och citron som kokas och mixas slät. Serveras tillsammans med smakfulla wraps med färskost, pesto, gurka och rökt skinka vars smaker kompletterar soppan perfekt. En matig och smakfull middag på ett kick.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Vitbönsoppa med färskostwrap

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 1/2 dl vispgrädde
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1/2 citron
200 g cream cheese (färskost)
2 msk pesto
4 stora wrap tortilla bröd
1/2 gurka
120 g rökt skinka
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten innehåller mjölkprotein. 
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd. 
Gör laktosfri: använd grädde och cream cheese utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (finns ev i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. 

Gör så här

Tips

Värm wrapbrödet i ugnen ett par minuter i 225°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Terése

2016-07-06

Alltså super gott recept.. har gjort den mååånga gånger. Å tryckfelsnisse hade skrivit helt korrekt!. Ugnen skall man slå på för att värma wrapsen. Vi hade detta recept från Ica mat påsen å det gör brödet med geggan fantastik! Så varför inte skriva tillbaka så det blir korrekt recept� tack för en bra sida�

Redaktionen

2013-10-23

Hej Tina! Gällande ugnen var tryckfelsnisse i farten och nu korrigerat. Vad gäller löken som läggs i kastrullen i steg 1 ligger kvar i kastrullen när steg 2 och bönorna ska i. Lycka till!

Redaktionen

2013-10-15

Hej Maria, Cecilia och Lina! Tack för tipset Lina! Men tyvärr var tryckfelsnisse i farten så någon ugn behövs inte alls.

Näringsvärde per portion

Energi 3707 KJ / 886 kCal
Fett 489 g
Kolhydrater 769 g
Protein 283 g
Läs mer om näringsvärden