Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladmousse

Underbar dessert som får dig att önska att du gjort dubbel smet. Apelsinlikören ger den vita chokladen fantastiska toner. Servera din krämiga och fantastiskt mumsiga chokladmousse med krispiga choklad- och pistagenötsflarn.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen över vattenbad. Eller i mikron, ca 1 minut på 750W.
  2. Vispa grädden löst. Vispa gulor och florsocker. Vänd ner i grädden. Rör ner den smälta chokladen och likören i gräddsmeten. Häll i vattensköljd form. Frys i minst 4 timmar.
  3. Vid servering formar du kulor av moussen. Använd en glasskopa. Skölj den i lite vatten efter varje glasskula. Servera choklad- och pistaschnötsflarn till.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 tsk florsocker
  • 1 msk apelsinlikör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?