Vit chokladkräm med lime och bär

171
0
Vit chokladkräm med lime och bär

Knäckiga flarn, vit ckokladmousse och färska bär blir en fulländad efterrätt. Den vita chokladen smälts och får sällskap av både finrivet limeskal, grädde och äggulor. Chokladkrämen fördelas i glas eller skålar, får stelna i kylen och serveras med färska bär som fått stänk av pressad lime.

Vit chokladkräm med lime och bär

Ingredienser

4 portioner

Flarn

25 g rumstempererat smör
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 dl flytande glukos

Mousse

200 g vit choklad
1/2 lime
2 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor

Bär

100 g jordgubbar
100 g hallon
100 g blåbär
2 tsk strösocker
1/2 lime

För alla

Moussen innehåller ägg.
Gör glutenfri: Baka, eller köp, glutenfria flarn.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vit choklad mot en mjölkproteinfri choklad, av valfri sort. Byt ut grädde mot en soja-, havre eller risbaserad ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3229 KJ / 772 kCal
Fett 53.1 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 7.3 g
Läs mer om näringsvärden