Vit chokladkräm med lime och bär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladkräm med lime och bär

Knäckiga flarn, vit ckokladmousse och färska bär blir en fulländad efterrätt. Den vita chokladen smälts och får sällskap av både finrivet limeskal, grädde och äggulor. Chokladkrämen fördelas i glas eller skålar, får stelna i kylen och serveras med färska bär som fått stänk av pressad lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Flarn: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla ingredienser till flarnen i en skål.
  3. Klicka ut små klickar (ca 1 tsk) på 2 plåtar med bakplåtspapper (för 4 port). Lämna ca 3 cm mellanrum mellan klickarna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt svalna till knäckiga flarn.
  6. Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Skölj limen och riv skalet fint.
  7. Vispa grädden. Vispa ner äggulor och limeskal mot slutet.
  8. Vänd i den smälta chokladen i grädden till en slät mousse. Fyll i glas eller skålar.
  9. Ställ i kyl minst 3 timmar.
  10. Bär: Tärna jordgubbarna och blanda med hallon, blåbär, socker och pressad limesaft i en skål.
  11. Toppa moussen med bär och servera med flarn.

För alla

Moussen innehåller ägg.
Gör glutenfri: Baka, eller köp, glutenfria flarn.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vit choklad mot en mjölkproteinfri choklad, av valfri sort. Byt ut grädde mot en soja-, havre eller risbaserad ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
Flarn
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl flytande glukos
Mousse
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 lime
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
Bär
  • 100 g jordgubbar
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3229 kJ / 772 kCal