Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vintersoppa med senapsgrädde och salta biten

Vintersoppa med senapsgrädde och salta biten svänger du lätt ihop. En mustig soppa med salta biten och fläskkorv får smaker av hönsbuljong, rotfrukter och timjan. Ringla slutligen över senapsgrädde av vispad grädde och grov senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hönsbuljongen i en kastrull. Tillsätt rotfrukterna. Plocka ca 1 msk timjanblad (för 4 port) och lägg ner i buljongen. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Ta från värmen och låt svalna något.
  2. Mixa soppan helt slät i en matberedare/mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och ställ den på svag värme. Salta och peppra.
  3. Lägg salta biten med spad i en kastrull tillsammans med fläskkorven i skivor. Värm försiktigt i ca 5 minuter.
  4. Senapsgrädde: Vispa grädden till milkshakeliknande konsistens. Rör ner senap, salta och peppra. Blanda väl.
  5. Fördela salta biten och fläskkorv i varma tekoppar eller små skålar. Häll över kokspadet.
  6. Servera soppan i djupa sopptallrikar. Ringla eller klicka senapsgrädden över rotfruktssoppan.
  7. Garnera gärna med timjankvistar.

Tips

Om hushållskassan är skral, eller man inte är någon storätare, kan man utesluta salta biten eller fläskkorven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 paket frysta rotfrukter (à ca 550 g)
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 burk salta biten (à 430 g)
  • 1 kokt fläskkorv (à 300 g)
Senapsgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk grovkornig senap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer