Vietnamesisk nudelsallad med räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vietnamesisk nudelsallad med räkor

Vietnamesisk nudelsallad med räkor är en fräsch salladsrätt med härligt krisp i grönsakerna! Rätten består av bland annat räkor, risnudlar, sockerärter, knipplök och pak choy och smaksätts med ingefära, lime och sambal oelek. Servera den härliga nudelsalladen med japansk soja och gärna ett gott bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av laken från räkorna och låt dem rinna av.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men håll dem varma.
  3. Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärtor, lök och pak choy.
  4. Stek pak choyen i oljan i en stekpanna på hög värme tills den börjar få lite färg. Vänd ner paprikan, sockerärtorna och löken. Ta av från värmen.
  5. Pressa saften ur limen. Vispa ihop limesaften med ingefära och sambal oelek i en stor skål.
  6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Blanda ner grönsaker och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med japansk soja och ett gott bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar räkor i lake (à 360 g)
  • 250 g risnudlar
  • 1 gul paprika
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 knippe knipplök
  • ca 250 g pak choy
  • 1 msk olja
  • 1 lime
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2225 kJ / 533 kCal